22 Eylül 2010 Çarşamba

Felaket Tellalından Nuh’un Binası’nda Ultra Lüks Sıfır Daire!

Blog yazmaya karar verdiğimde amacımı “kendi içindeyken kafası dışarıda kalıp, kuma gömenlerin sayısını azaltmak” diye belirttim. İşte tam da o günlerde basında da “Nuh’un Binası” olarak geçen Terra Vivos projesi çıktı karşıma. Şimdilik sadece parası olan 1000 kişiye hitap eden ve yerin yüzlerce metre altında yer alacak bu ultra lüks sığınak projesi, içindekileri yeryüzünde gerçekleşecek birçok felaketten korumak amacıyla tasarlanmış.

Bakın nelere çare bu Vivos sığınağı; Nükleer saldırılara, biyolojik saldırılara, teröre, anarşiye, güneş patlamasına, elektromanyetik çarpmalara, kutup hareketlerine, global tsunamiye, tanımlanamayan gezegenlere, volcanic patlamalara…  Hatta bu proje, çıkması olası İslam-Hıristiyan Savaşı’nda “hayat sigortası çözümü” olarak da sunuluyor.

Günümüzde pazarlamanın geldiği noktanın en tipik örneğidir bu. Önce felaketleri sırala, Maya Takvimi’ne göre 2012’de dünyanın sonunun geleceğini söyle, korku edebiyatının toplumda yayılmasını bekle ve niş pazarlama (niche marketing) yaparak parası olan bir zümreye Nuh’un Binası’ndan daire sat…

Ben, bu elit zümreye dahil olup dünyada yaşam yokken kafamı kuma gömüp, bu penceresiz toprakaltına binip (denizaltının yeraltı versiyonu) sanal bir yaşam süreceğime, ölüp öbür dünya deneyimi yaşamayı tercih ederim. Ne de olsa ailenin çoğu ferdi orada…

Ölmeden mezara girmek için siz ne kadar verirsiniz? Karar vermeden önce felaket tellalından Nuh’un Binası’nda ultra lüks bu sıfır daireyi gezmek için www.terravivos.com’u ziyaret edin. Karar sizin.

Önemli not: Bu projede mutfak stoğunun 1 yıl süreyle dayanacağı belirtilmiş, 1 yıl sonra yeryüzüne çıkınca ne olacak. İşte orası da hayal dünyanıza kalmış. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder